Jana päätti runkosarjan makoisaan voittoon

Janan naisten Ykköspesisjoukkue on parantanut peliään kauden loppuun mentäessä merkittävästi. Itseluottamus on noussut ja sisäpeliä vaivannut lukko on auennut. Tänään montussa sen joutui toteamaan vierailulle tullut Kirittäret, kun emännät nappasivat näyttävän 2-0 (9-3, 2-1) voiton ja kolme sarjapistettä. Voitolla Jana varmisti, että se ei putoa ainakaan suoraan, kun se nykäisi eron Hämeenkyröön viiteen pisteeseen.

Ensimmäisen jakson Jana aloitti todella vahvasti ja tykitti heti ensimmäiseen sisävuoroon viisi kotiutusta. Kirittäret ei tästä shokkialusta toipunut enää ensimmäisellä jaksolla, ja näin ensimmäinen piste oli kotijoukkueen. Toinen jakso oli tiukkaa pelaamista ja juoksun sai ensin aikaiseksi vieraat. Kolmannen tasoittavalla Iida Järvinen löi emännät tasoihin ja kun Jyväskylä ei viimeisessä sisävuorossaan saanut lisäjuoksuja, oli viimeisen tasoittavalla merkitys enää sillä, saako Jana voitosta kaksi vai kolme pistettä. Jana rakenteli ajolähdön ja jokeriksi siirtyneelle Järviselle annettiin ottelun ratkaisun avaimet. Iida kiitti ja löi kotiin Emma Heikkilän ja Janalle täydet kolme sarjapistettä.

Janan parhaana palkittiin kolme juoksua lyönyt ja yhden tuonut Johanna Ylöstalo, joka pelasi kaikki viikon kolme kotiottelua tolkuttoman hyvin. Siparina pelaava Jossu sai kehut myös vastustajan puolelta tänään näyttävistä ulkopelisuorituksistaan. Kakkosella palkittiin erittäin hyvällä pelipäällä ollut Kaisa Kuittinen, joka poltteli vastustajia kotiutusyrityksistä useita kotipesään. Kaisa löi yhden ja toi peräti kolme Janan juoksuista. Etenijät kunnostautuivat tänään kotiuttajina, kun myöskin Emma Heikkilä onnistui kotiutuksissaan kolmesti.

Jana kohtaa karsinnassa putoamista vastaan kaksi pistettä ylempänä olevan Espoon Pesiksen. Tiedotamme Montun jengille heti, kun pelipäivä vahvistetaan.

Teksti: Hannaleena Vainio