Jana taisteli voiton ja siirsi ratkaisun Espooseen

Janan naiset iskivät yhteen Espoon kanssa montussa ja ratkaisu nähtiin tasan pelatun ensimmäisen jakson jälkeen toisessa jaksossa, kun Jana tuli väkisin tasoihin ja ohi, vaikka Espoo oli jo tukevan tuntuisessa 3-0 johdossa.

Toisen tasoittavalla ensin Iida Järvinen (1/1) kotiutti Riina Kanervan (0/3) ja perään Tessa Vahvelainen (3/0) löi kotiin Kaisa Kuittisen (0/2). Kolmannen aloittavalla Jana nollasi Espoon ja lähti kovaan takaa-ajoon. Kapellimestareina toimivat Vahvelainen ja Krista Matikainen, joka löi voittojuoksuksi jääneen kotiutuksen. Kotiin pinkoivat Kuittinen ja Kanerva. Lopullinen niitti oli Iida Järvisen saama vapaataival kotipesään. Espoo ei onnistunut neljännessä vuorossa enää lisäjuoksujen saannissa ja Jana ei näin tarvinnut neljättä sisävuoroaan vaan sai juhlia voittoa mahtavan 268 päisen kotiyleisön edessä.

Ottelun hienoimpia hetkiä nähtiin, kun joukkue kiitti montun jengiä, joka kiitti takaisin seisten ja aploodein. Janan ykkösenä palkittiin Kaisa Kuittinen, joka pelasi erinomaisen ottelun sekä sisällä, että ulkona. Riina Kanerva sai kakkospalkinnon. Riina toi Janan juoksuista kolme ja onnistui kärkilyönneissä sata prosenttisesti. Kentän kovin oli kuitenkin erittäin upeita lyöntejä esittänyt Tessa Vahvelainen, joka palkittiin 100 € lahjakortilla yhteistyökumppani Five Star Tattoolle. Kentän parhaat palkitsi upeilla kukkakimpuilla tänään Kukkatalo Petri Kouhia.

Keskiviikkona pelit jatkuu. Voitto alla on hyvä lähteä Espooseen hakemaan voittoa ja paikkaa ensi kaudellekin Ykköspesikseen. Sen Montun mahtava kotiyleisö ansaitsisi.

Teksti: Hannaleena Vainio

Kuva: Marko Jansson