Janakkalan Janan pesäpallojaosto palkitsi parhaitaan

Janakkalan Janan pesäpallojaoston perinteikkäitä päättäjäisiä vietettiin tänä syksynä poikkeuksellisesti ulkoilmassa kansanpuiston kentällä. Pesäpallojaosto katsoi tämän parhaaksi keinoksi mahdollistaakseen turvallisen tapahtuman poikkeusaikana. Jaosto myös tarjosi kaikille tapahtumaan osallistuville kertakäyttöisen hengityssuojaimen.

Pesäpallokauden alkuun viime keväänä liittyi suuria epävarmuustekijöitä ja omatoimiharjoittelujakso, juuri pelikauden kynnyksellä. Kausi pelien osalta päästiin aloittamaan noin puolitoista kuukautta tavanomaista myöhemmin. Pelejä pelattiin usealla eri sarjatasolla ja kansanpuiston kentällä nähtiinkin pelejä lähes viikon jokaisena iltana.

Pesäpalloliiton eteläinen alue palkitsee vuosittain alueensa parhaita pelaajia ja toimijoita. Tänä vuonna pesäpalloliitto muisti seuraamme peräti kahdella palkinnolla. PPL Etelän vuoden tyttötuomariksi valittiin Minttu Mäkelä. Perusteluina esitettiin, että Minttu tuomitsi runsaan määrän palejä kotikentällä ja vieraili sen lisäksi myös muilla Etelä-Suomen kentillä tuomariosaamistaan näyttäen. PPL etelän seuratoimijana palkittiin Annikki Pietilä. Seuratoimijan palkinnon perusteluita ei tarvinnut kovastikaan hakea. Annikki on toiminut Janan kolmen eri joukkueen kokoavana taustavoimana ja kansanpuiston kioskin elinvoimana kaiken muun seura- ja joukkuetoiminnan sekä pesisäidin tehtävien ohella.

Seura-aktiivi on toimija, joka pitkäjänteisellä vapaaehtoistyöllä auttaa seuraa kehittymään ja kasvamaan. Seura-aktiivi myös mahdollistaa omalla panoksellaan seuran jäsenille mukavaa harrastustoimintaa. Vuoden seura-aktiivina 2020 palkittiin perhe Haltia-Pitkänen.

Vuoden Yhteistyökumppanina palkittiin R-kioski/Jaana Nielikäinen erityisesti juniorijoukkueiden tukemisesta ja myös aktiivisesta pelien seuraamisesta kentänlaidalla.

Vuoden Fani-palkinto jaettiin kolmatta kertaa. Tällä kertaa palkinto meni Erkki Niemelle. Erkki nähdään aktiivisesti katsomossa pelejä seuraamassa ja hän seuraa myös pesäpalloa somessa ja laittaa kannustavia kommentteja. Hän on aina omien puolella.

Puuha Pete 2020 palkinnon sai Juha Koliseva. Juha on kuluneen vuoden aikana sahaa ja vasaraa säälimättä ja säästelemättä käyttänyt lukemattomia tunteja peli- ja harjoitusolosuhteiden kehittämiseen niin kansanpuistossa kuin kuntoportaiden rakentamisessakin.

Vuoden Tuomariksi valittiin Ilona Sormunen, joka tuomitsi oman pelaamisensa ohella yli 30 ottelussa kesän aikana.

Vuoden 2020 Urheiluteko oli naisten maakuntasarjan lohkovoitto. Joukkue pelasi koko kesän hyvällä motivaatiolla, iloisella peli-ilmeellä, voitontahdolla sekä korkealla sykkeellä. Naisten maakuntasarjan joukkue tarjosi kesällä kansanpuistossa katsojille mahtavia tunteita ja sykähdyttäviä hetkiä pelistä toiseen. Joukkueen sisäinen henki, yhteistyö ja luottamus mahdollisti tämän hienon tuloksen.

Vuoden 2020 Kehittyjä on Katariina Ylöstalo. Katariina otti aimo lisäloikkia sisä- ja ulkopelin saralla ja kantoi suoraselkäisesti vastuunsa etenkin lukkarin vaativalla tontilla CT ja naisten maakuntasarjan joukkueissa. Lisäksi hän sai ensi tuntumaa naisten ykköspesikseen debytoiden siellä upein ottein.

Vuoden Paras pelaaja 2020 on Johanna Ylöstalo. Johanna on kehittynyt kauden aikana paljon sekä ulko-, että sisäpelissä. Vuoden pelaaja on vuodesta toiseen tehotilastojen kärjessä, niissä joukkueissa, joissa pelaa. Vuoden pelaaja on nuori, joka on tehnyt tällä kaudella läpimurtonsa mm. naisten ykköspesikseen pelaamalla siellä intohimoisesti ja ennakkoluulottomasti!

Joukkueet palkitsivat omiaan seuraavasti:

F/G joukkuepelaaja Silja Honkanen
F/G harjoittelija Saga ja Iida Kouhia
F/G kehittyjä Veera Ojalehto

ET ulkopelaaja Kaisa Tie
ET sisäpelaaja Suvi Hämäläinen
ET tsemppari Sonja Ojala

DT sisäpelaaja Aino Kokkinen
DT ulkopelaaja Alisa Ylöstalo
DT kehittyjä Milla Mäkelä

CT sisäpelaaja Johanna Ylöstalo
CT ulkopelaaja Katariina Ylöstalo
CT kehittyjä Emma Enckell

NMKS esikuva Maija Koskinen
NMKS tsemppari Jenna Hyvönen
NMKS unilukkari Fanni Kanerva

NYP tehopelaaja Riina Kanerva
NYP ulkopelaaja Emma Heikkilä

NAS lyöjä Sari Syrjänen
NAS etenijä Emilia Laine
NAS MVP Hanna Merenheimo

Pesäpallojaosto kiittää kaikkia tukijoitaan, pelaajia taustatukineen ja yleisöä ja toivottaa kaikki innolla mukaan taas ensi kaudella.

Teksti: Annikki Pietilä

Kuvat: Anna-Maija Haltia