Montussa pelataan Ykköspesistä myös ensi kaudella

Janan naisten Ykköspesisjoukkue jatkoi siitä mihin sunnuntaina jäi ja nappasi voiton Espoon Mailapuistossa 0-2 (3-5, 0-3). Jana jatkaa näin ensi kesänäkin Ykköspesiksessä, kun Espoo lähtee hakemaan vauhtia Suomensarjasta.

Jana aloitti pelin vahvasti mennen 0-2 johtoon Tessa Vahvelaisen (5/0) lyödessä kotiin sekä Iida Järvisen (1/1) ja Iiris Kiljusen (0/1). Espoo tuli toisessa vuorossa tasoihin Reetta Aralinnan lyönneillä. Kolmannen aloittavalla ensin Vahvelainen kotiutti Emma Heikkilän (0/1), Järvinen Riina Kanerva n(0/3) ja vielä Krista Matikainen (2/0) Kaisa Kuittisen (0/2) ja Jana johti ottelua kolmella juoksulla. Espoo kykeni kaventamaan yhdellä juoksulla ja Jana vei ensimmäisen jakson 3-5.

Toisen jakson aloittavalla Vahvelainen jatkoi pahantekojaan kotiuttaen Riina Kanervan ja Matikainen kotiuttaen Kaisa Kuittisen. Jana piti Espoon nollissa ja kun Tessa Vahvelainen lisäsi Janan johdon kolmeen juoksuun Kanervan juostessa kotipesään jäi Espoolle viimeiseen sisävuoroon tehtäväksi neljä juoksua. Jana piti nollat ja vei ottelun voiton ja sarjapaikan mukanaan Janakkalaan.

Ottelussa kakkospalkinnolla palkittiin kovassa lyöntivireessä ollut Tessa Vahvelainen. Janan parhaan pelaajan palkinto meni toisessa pelissä peräkkäin 100 prosenttisesti kärkilyönneissä onnistuneelle Riina Kanervalle. Erityismaininta ottelusta ja koko ottelusarjasta menee lukkarina työskennelleelle Marianne Timgrenille, joka paikkasi erinomaisesti Fanni Kanervan paikan lautasen äärellä koko ajan pelaten nousujohteisesti.

Ensi kaudella pelataan taas Ykköspesistä montussa. Se on mahtava juttu, koska Jana sijoittui katsojakeskiarvoissa sijalle kaksi. Montun jengi ansaitsee joukkueelta ja taustajoukoilta suuren kiitoksen siitä tuesta ja kannustuksesta, jonka joukkue on sieltä suunnalta saanut koko kauden ajan. Kiitos Maailman paras kotiyleisö! Plus suuret kiitokset kaikille tukijoille ja sponsoreille jotka mahdollistivat tämän kauden. Yhteistyömme jatkukoon ensi kaudella!

Teksti: Hannaleena Vainio