Riku Rantanen Janan naisten Ykköspesisjoukkueen pelinjohtajaksi

Janan Naisten Ykköspesikseen 1. pelinjohtajaksi siirtyvä Riku Rantanen on tehnyt pitkän uran pesäpallon parissa. Raakaa työtä pelkäämätön Rantanen luottaa kovan työn tuottavan tulosta myös Janan peräsimessä. Joukkueen rakentaminen on vielä kesken ja tavoitteista ei vielä puhuta, mutta visio tulevasta kaudesta on jo selvillä.

– Perus punainen lanka on, että saadaan jokainen pelaaja erikseen kehittymään. Joukkueen tavoitteet voidaan lyödä lukkoon, kun nimilista on täyttynyt. Kovaa duunia tullaan tekemään koko joukkueen kehittämiseksi.

Rantanen on mittavan pelaajauran lisäksi ehtinyt myös valmentamaan.

– Hyvinkään B-tyttöjen mukana olen muutamana vuonna ollut 2. pelinjohtajana. Samoin D-poikien valmennuksessa olen ollut viuhkan varressa. Viime vuonna sitten olin Miesten Superpesiksessä 2. pelinjohtajana.

– Valmennuksessa on tärkeää saada pelinlukutaito ja kokonaiskäsitys pelistä hyvälle tasolle. Pitää ymmärtää mitä tehdään ja minkä takia ilman, että sitä pitää pelitilanteessa enää erikseen kertoa. Tietysti fysiikan pitää olla jokaisella pelaajalla sillä tasolla, ettei siitä tule este pelaajan kehitykselle.

Fysiikan eteen tullaan talven mittaan tekemään paljon työtä.

– Treenataan aivan perkeleesti ja kovaa. Opitaan tekemään töitä tavoitteiden eteen ja se kova työ kyllä palkitaan jossain vaiheessa.

– Asennepuoli on itselle ollut aina tärkeässä roolissa. Epäonnistuakin saa. Jos sinä yrität täysillä loppuun asti ja teet fiksuja ratkaisuja, niin pienet epäonnistumiset on välillä hyväksyttäviä. Pääasia, että asennepuolella tehdään asiat niin hyvin kuin on mahdollista.

Kuva ja teksti: Marko Jansson