Toisen jakson piristyminen antoi toivoa tulevaan

Janakkalan Janan naisten Ykköspesisjoukkue pelasi kauden toisen kotiottelunsa Kansiksen montussa keskiviikkona, kun vastaan asettui Haminan Palloilijat. Ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen Haminan 2-0 (1-5,4-5). Kotijoukkueen sisäpeli yskähteli ensimmäisellä jaksolla oikein kunnolla ja jakso oli nopeasti taputeltu vieraiden nakuttaessa tasaisesti tarvittavat juoksut jaksovoittoon. Toiselle jaksolle Janan pelinjohto Riku Rantanen ja Antti Järvinen sotkivat hieman lyöntijärjestystä ja se kannatti. Jana mätti taululle tukevan tuntuisen 4-0 johdon. Kotiutuksista vastasivat Krista Matikainen, Kaisa Kuittinen, 100% kärkilyöntiprosentilla onnistunut ykköspalkittu Iida Järvinen sekä kärkietenijä Emma Heikkilä, jonka roikkokoppi tipahti maahan ja jokeri Katri Oksanen karkasi sillä onnistuneesti kotipesän turvaan. Hamina ei tästä hätkähtänyt vaan hilasi ottelun väkisin tasoihin ja vielä viimeisellä tasoittavalla tarvittavan voittojuoksun kolmanteen pisteeseen. Positiivista pelistä jäi toisen jakson sisäpelin lukon aukeaminen. Onnistuminen ruokki onnistumisia ja yleisö innostui tosissaan kannustamaan omiaan. Pistetilin avaus ja voittojen avaus on vain ajan kysymys. Kakkospalkinnolla palkittiin myöskin 100% kärkilyönnit pelannut kakkoskoppari Ida-Sofia Lehto, jonka tuliset polttoheitot tuhosi etenijöitä kotipesään. Onnistujien joukkoon on luettava myös kakkosvahtina urakoinut lyöntivireensä löytänyt Kaisa Kuittinen, sekä lautasen ääressä taistellut ja kaikkensa antanut Riia Virto. Myös kärki Emma Heikkilä ja Riina Kanerva toimi hyvin. Kiitoksia satelee myös Janan uudelle kuuluttajalle Tommi Tiitalle, joka jalkapallomiehenä on omaksunut hienosti myös pesäpallon termistön ja elää vahvasti ottelun tunnelmassa mukana. Seuraava kotipeli pelataan montussa 15.7. klo 18 ja vastaan asettuu Porin Pesäkarhut.

Teksi:Hannaleena Vainio

Kuva:Marko Jansson