Farmisopimus Tahkon Leidien kanssa

Hyvinkään Tahko ja Janakkalan Jana jatkavat farmiyhteistyötään myös kaudella 2023. Yhteistyö mahdollistaa sopimukseen kirjattujen pelaajien siirtymisen Tahkon Leidien Superpesis-joukkueen ja Janakkalan Janan Ykköspesis-joukkueen välillä. Sopimuksen myötä pesäpalloyhteistyö alueella säilyy vahvana ja yksittäisille urheilijoille pystytään takaamaan mahdollisimman laadukas polku kohti huippua. Tahkolla on ringissään 16 sopimuspelaajaa, joista osa pääsee näin vahvistamaan Janan joukkuetta ja saamaan isoa pelillistä vastuuta Ykköspesiksessä.

”Farmisopimus Janan kanssa tukee vahvasti nais- ja tyttöpelaajien pelaajapolkua, jonka olemme kymmenen vuoden aikana saaneet luotua alueelle. Sopimus mahdollistaa pelaajien mutkattoman siirtymisen Superpesiksen ja Ykköspesiksen välillä. Kun matka pelikenttien välillä on vielä näin lyhyt, pelaajien ei tarvitse reissata pitkiä matkoja. Meille on tärkeää, että pelaajamme pääsevät vastuurooleihin ja saavat tärkeää peliaikaa pitkin kautta. Alueellinen yhteistyö on toiminnassamme avainasemassa ja haluamme Tahkossa olla omalta osaltamme vahvistamassa Janan toimintaa myös tänä kesänä. Tästä on myöhemmin luvassa myös muuta konkretiaa farmisopimuksen lisäksi. Tiedotetaan siitä, kun sen aika on.” Jukka Eronen, Hyvinkään Tahko

“Farmisopimus Tahkon Leidien ja Janan välillä tarjoaa mahdollisuuden nuorten pelaajien kehittymiselle ja Janan kasvateille polun matkalla Superpesikseen. Aikaisempien vuosien esimerkit ovatkin kannustaneet meitä jatkamaan parannetulla toimintamallilla. Useat viimevuotisista farmipelaajista ovat tekemässä läpimurtoa Superpesikseen ja uskomme, että hyödyt farmiyhteistyöstä ovat jälleen molemminpuolisia. Tietämystä ja ammattimaisuutta virtaa pelaajien mukana omaan joukkueeseemme, mutta farmisopimuspelaajille on tarjolla myös uusia näkökulmia ja haasteita. Meille Janassa tärkeää on ollut myös, että useilla Leidien pelaajilla on vahva side Janaan ja he sekä muu joukkue kokevat liittymisen joukkueeseen positiivisena.” Mikko Pitkänen, Janakkalan Jana

Tahkon Leidit aloittaa kauden 2023 ottelunsa vieraskiertueella Pohjanmaalla, kun se kohtaa 13.-14.5. Vaasan Mailattaret ja Lapuan Virkiän. Ensimmäinen ottelu Pihkalassa pelataan torstaina 18.5. kun Rauman Fera saapuu haastamaan kotijoukkuetta.

Janakkalan Jana aloittaa Ykköspesiksen kolmella kotiottelulla toukokuun toisella viikolla. Avausotteluun Kansanpuistossa keskiviikkona 10.5. vastustajaksi saapuu Lappeenrannan Pesä Ysit.