Ykköspesiksen sarjajärjestelmät vahvistettu – kausi käyntiin kesäkuun alusta!


Pesäpalloliitto on tehnyt päätökset miesten ja naisten Ykköspesiksen pelaamisesta kaudella 2020. Molemmat sarjat aloitetaan kesäkuun alussa.

Kaksilohkoisessa naisten Ykköspesiksessä lohkojen väliset ottelut poistuvat runkosarjasta, jossa pelataan kaksinkertainen sarja oman lohkon sisällä. Runkosarja päättyy 5.8. mennessä. Pudotuspelit pelataan lohkojen välillä ja superpesiskarsinnan alustaviin pelipäiviin on tehty muutoksia.

Miesten Ykköspesiksen sarjajärjestelmässä muutokset ovat vähäisempiä. Runkosarjan lisäotteluita (kaksi ottelua joukkuetta kohden) ei pelata ja ne poistetaan sarjaohjelmasta ensisijaisesti toukokuulta. Jäljelle jäävät toukokuun ottelut sijoitetaan muualle otteluohjelmaan. Runkosarja pitenee ajallisesti viikolla ja päättyy 23. elokuuta mennessä. Sarjan sisäiset pudotuspelit, superpesiskarsinta ja putoamiskarsinta ovat ohjelmassa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, tosin päivämäärämuutoksia on tehty.

Miesten Ykköspesiksessä on mukana 12 ja naisten Ykköspesiksessä 16 joukkuetta kaudella 2020.

Naisten Ykköspesiksen sarjajärjestelmä 2020: https://www.pesis.fi/wp-content/uploads/2020/03/NYP-2020-sarjaj%C3%A4rjestelm%C3%A4-200320.pdf